Рукшинська сільська об'єднана територіальна громада

Чернівецька область, Дністровський район

Екологічний центр для учнів відкрили у Рукшині

Дата: 05.09.2017 11:14
Кількість переглядів: 1072

Вересень приходить із прекрасним, світлим святом – Днем знань. У Рукшинській ЗОШ цьогоріч свято подвійне: тут відзначили 10-річний ювілей навчання у новому сучасному приміщенні школи та відкриття еколого-просвітницького центру.

Фото без опису

На шкільному подвір'ї зібралися і діти, і дорослі. Це свято для усього села. З особливим трепетом прийшли одинадцятикласники – вони 10 літ тому вперше переступили поріг новозбудованої школи, а тепер проведуть у рідних стінах останній важливий рік.

Хвилюючий цей день і для першачків – 45 діток (два класи) прийшли на свій перший урок до школи-ювілярки.

Фото без описуІз щирими вітаннями та побажаннями до учнів звернулися директор школи Сергій Шишковський, радник голови облдержадміністрації Віталій Усик,  заступник начальника управління екології та природних ресурсів облдержадміністрації Михайло Аврам, перший заступник голови райдержадміністрації Володимир Марцинкевич, голова райкому профспілки працівників освіти Галина Василенко, очільник Рукшинської ОТГ Олег Горбатюк, голова батьківського комітету школи Оксана Мариняк.

Гості побажали школярам з радістю та легкістю йти дорогою до знань, досягти нових вершин та успіхів у новому навчальному році. До речі, Рукшинська школа традиційно багата на досягнення, зокрема визнана найкращим навчальним закладом року Хотинщини, причому не тільки за оснащенням, ошатним доглянутим приміщенням, а й за здобутками учнів та педагогів.

Після того, як пролунали срібні переливи першого дзвоника, відбулося урочисте відкриття  еколого-просвітницького центру "Лелеченька", яке стало можливим зокрема і завдяки спрямуванню 100 тисяч гривень за обласною комплексною програмою з охорони навколишнього природного середовища "Екологія" у Чернівецькій області на 2016-2018рр.

Фото без описуФото без опису

Фото без опису

Ініціатор створення такого центру для школярів директор школи Сергій Шишковський продемонстрував гостям придбане обладнання: ноутбук з мультимедіа, мікроскоп, бінокль, фотоапарат для макрозйомки та інше необхідне для вивчення й охорони природи рідного краю, пізнання довкілля, дослідницької роботи. Тут займатимуться близько 80 юних екологів та дослідників.

Словом, тут зроблено ще один крок для зміцнення матеріально-технічної бази, аби маленькі рукшинці  могли розвивати свої здібності, підкорювати нові вершини.

 

Джерело: http://www.hotvisti.com.ua


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь