Рукшинська сільська об'єднана територіальна громада

Чернівецька область, Дністровський район

У Рукшині готові встановлювати сонячну електростанцію

Дата: 06.02.2017 12:24
Кількість переглядів: 616

Рукшинська ОТГ презентувала проект фотоелектричної станції загальною потужністю 150 кВт. Вона буде встановлена на даху Рукшинської школи.

Фото без опису

Рукшинська громада уже має проектно-кошторисну документацію на встановлення сонячної електричної станції на даху Рукшинської школи. Завдяки тому, що проект інвестуватиметься Німецьким фондом GIZ, він окупиться швидко – за рік,  кажуть фахівці. Вартість фотоелектричної станції, за попередніми розрахунками, - 160 тисяч євро. Коли проект реалізується – це буде найбільша некомерційна альтернативна електростанція в країні.

Як повідомив журналістам Інформаційного агентства АСС Олег Горбатюк, керівник Рукшинської об`єднаної громади, така станція генеруватиме майже 200 тисяч кіловат годин електроенергії в рік, що при теперішньому тарифі буде заощаджувати громаді півмільйона гривень на рік.

Фото без опису

Передбачається, що сонячна електростанція обігріватиме місцеву школу, фельдшерсько-акушерський пункт та приміщення сільської ради. 

Джерело: http://acc.cv.ua/chernivtsi/18995-u-rukshini-gotovi-vstanovlyuvati-sonyachnu-elektrostantsiyu. Сайт http://acc.cv.ua/

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь