Рукшинська сільська об'єднана територіальна громада

Чернівецька область, Дністровський район

НКРЕКП планує передати частину повноважень з формування тарифів на рівень місцевого самоврядування, - Президент

Дата: 21.03.2017 13:21
Кількість переглядів: 670

Фото без опису

Під час п’ятого засідання Ради регіонального розвитку Президент Петро Порошенко наголосив, що повноваження із формування тарифів на тепло- та водопостачання мають бути передані від Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) на рівень місцевої влади. На думку Глави держави, це дасть можливість значно ефективніше використовувати цей ресурс та значно підвищить якість і наблизить відповідні послуги до людей.

«Сьогодні комісія (НКРЕКП – Ред.) пропонує передати за певними критеріями повноваження з тарифоутворення по теплопостачанню і водопостачанню органам місцевого самоврядування, які мають це тільки вітати», - сказав Петро Порошенко.

Президент наголосив, що не бачить доцільності у втручанні центральних органів влади у питання затвердження тарифів міст, сіл, селищ, де живуть менше 100 000 населення.

«Це передача реальних повноважень. Хто краще працює, хто співпрацює з банками, з Європейським інвестиційним банком, ЄБРР, запроваджує програми енергозбереження, має конкурентні тарифи, знижує їх, той і має підтримку мешканців громад на наступних виборах. Хто хоче витрати кошти місцевих бюджетів, щоб компенсувати частину тарифів – це їх право, їх повноваження, і це право буде належати територіальним громадам», - підкреслив Глава держави.

Як повідомлялося, Петро Порошенко у своєму виступі на засіданні Ради регіонального розвитку також зазначив, що частка місцевих бюджетів у зведеному бюджеті країни збільшилася майже до 50%, чого не було за всю історію України.



     

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь