Рукшинська сільська об'єднана територіальна громада

Чернівецька область, Дністровський район

Як оформити трудовий договір з працівником!

Дата: 26.12.2018 22:26
Кількість переглядів: 487

Шановний підприємцю незабаром почнеться новий рік, отож почни його правильно! Оформи трудові відносини зі своїми працівниками! Замість цивільно-правових договорів укладай трудові договори!

Трудовий договір є угода між працівником і роботодавцем, за якою працівник зобов'язується виконувати роботу, визначену цією угодою, з підляганням внутрішньому трудовому розпорядкові, а роботодавець зобов'язується виплачувати працівникові заробітну плату і забезпечувати умови праці, необхідні для виконання роботи, передбачені законодавством про працю, колективним договором і угодою сторін.

Трудовий договір укладається як в усній так і в письмовій формі. Для укладення договору працівник повинен надати: заяву про прийняття на роботу. В ній вказують дату прийняття, посада, обов’язки, та вид роботи (основна, тимчасова, за сумісництвом тощо); паспорт або інший документ, що посвідчує особу; трудову книжку. Якщо для виконання роботи потрібна відповідні освіта чи кваліфікація або підтвердження того, що працівнику за станом здоров’я не протипоказане виконання цього виду робіт, працівник повинен надати  (ч. 2 ст. 24 КЗпП): документ про освіту (спеціальність, кваліфікацію); документ про стан здоров’я; інші документи (наприклад, військовий квиток) у випадках, передбачених законодавством.

Наступним кроком є повідомлення ДФС про прийняття працівника на роботу в порядку, визначеному КМУ. Форма такого повідомлення затверджена постановою Кабміну від 17.06.2015 р. № 413 (Постанова № 413). Повідомлення подається до початку роботи працівника. В повідомленні зазначається: податковий номер ФОП або серію та номер паспорта, якщо є позначка про сплату податків за паспортом; ПІБ підприємця; тип: «початкове» або «скасовуюче». Скасовуюче повідомлення подається, якщо припустилися помилки в початковому або якщо працівник передумав приступати до роботи, а ви вже встигли подати в ДФС повідомлення про його прийняття на роботу; категорію працівника: «1» — працівник із трудовою книжкою; «2» — без трудової книжки (у разі прийняття на роботу за сумісництвом); податковий номер (РНОКПП) працівника чи серію та номер його паспорта, якщо є позначка про сплату податків за паспортом; ПІБ працівника; номер і дату наказу або розпорядження про прийняття на роботу; дату початку роботи.

У підсумковій частині повідомлення проставляєте дату і кількість заповнених рядків на аркуші (відповідає кількості прийнятих працівників) і номер аркуша (якщо приймаєте багато працівників та їхні дані не вміщаються на одному аркуші).

Зверніть увагу, що дата наказу (розпорядження) про прийняття на роботу і фактична дата початку роботи різні.

#M4EG #Різні_громади_спільні_рішення

Фото без опису

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь