Рукшинська сільська об'єднана територіальна громада

Чернівецька область, Дністровський район

Бізнес для молодих мам

Дата: 06.02.2019 11:31
Кількість переглядів: 391

Жінкам, на відміну від чоловіків доводиться багато часу витрачати на будинок і сім’ю, тому вони не можуть цілими днями перебувати на роботі. Бізнес ідеї на дому для жінок не повинні бути пов’язані з важкою фізичною роботою.

Тому в даній статті ви знайдете кілька цікавих ідей для створення власного бізнесу.

Бізнес-ідея 1. Виготовлення і продаж виробів ручної роботи

Згадайте себе в дитинстві. Напевно ви щось майстрували, робили «лав сторі» в школі, допомагали оформляти стін-газети в інституті чи любили дарувати подарунки, зроблені своїми руками.

Всі ці навички можна зробити непоганий бізнес.

Ось лише деякі бізнес ідеї для жінок з розряду «хенд-мейд»:

  • вишивка та бісероплетіння;
  • флористика, виготовлення букетів з цукерок, м'яких іграшок;
  • створення колажів, листівок, плакатів;
  • сумки, гаманці, скрині;

Всі ці речі охоче купуватимуть ваші друзі і подруги, а головне, що ви сама не будете витрачатися на подарунки, адже зроблене своїми руками цінуватися вище.

Бізнес-ідея 2. Розведення рослин, розсади, акваріумних рибок — і їхній продаж

Більш «пильною» є біологічна домашня діяльність, яка займає певні площі (ідеальний варіант, якщо кімнат у вас три і одну з них можна тимчасово перетворити на оранжерею, але підійдуть і ящики на довжину ваших підвіконь), може принести додаткові прибутки  і багато приємних вражень.

Буде непогано, якщо ви оволодієте нескладною технікою точного вигону цибулинних квітів до певних дат цвітіння (про це — Google на допомогу), своєчасно потурбуєтесь про їхній захист від шкідників, придбаєте восени багато сотень цибулин за гуртовою ціною (від 1 грн) і виженете увесь цей квітник пуп'янків до 5-7 березня або 10-13 лютого.

Якщо вам вдасться все це продати за трохи заниженою (порівняно з ринком квітів у ці дні) ціною своїм знайомим, отримаєте як додаток до свого ж свята дохід у розмірі 3-5 і більше тис. грн. Якщо проводити такі акції регулярно (адже є ще й шкільно-квіткові дні: 1 вересня і, частково, 25 травня) і розміщувати оголошення про продаж квітів серед сусідів і знайомих, можна зробити дохід більш-менш постійним.

Водночас можна опанувати флористичним мистецтвом весільних та елітних букетів, докуповуючи для них відсутні рослини і декорування. Роздрібна ціна таких виробів, як усім відомо, містить особливо велику маржу порівняно з операційними витратами на їхнє виготовлення.

Бізнес-ідея 3. Платний візаж, косметичні та перукарські послуги вдома

Тут ще простіше: якщо зазначеними техніками володієте (а рівень візажистки визначає не так техніка, як смак), давайте оголошення в Інтернеті і визначайте ціну.

А для просування візажу найкраще мати  знайомого фотографа «глянсового» рівня. Платні середньоцінові фотосесії на замовлення і забезпечують основний попит на середньопрофесійний візаж.

Бізнес-ідея 4. Випічка, виготовлення тортів удома на замовлення та продаж, виготовлення обідів з доставкою у найближчі невеликі офіси

Цей бізнес розлогих коментарів також не потребує. Хіба що наголосимо, що доставка обідів на п'ять-десять людей до офісів можна поєднувати з прогулянкою дитини. Зручність (і незручність) такого мікробізнесу — в його регулярності: кожного робочого дня, до певного часу.

Інформацію підготовлено в рамках проекту «Різні громади – спільні рішення для економічного зростання», фінансується Європейським Союзом та реалізується в рамках ініціативи «Мери за економічне зростання» Глибоцькою селищною радою спільно та Асоціацією органів місцевого самоврядування Чернівецької області «Агенція розвитку громад Буковини»

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь