Рукшинська сільська об'єднана територіальна громада

Чернівецька область, Дністровський район

Як ФОПу отримати Витяг з Реєстру платників єдиного податку у 2019 році

Дата: 01.02.2019 21:25
Кількість переглядів: 455

Згідно з п. 299.9 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI (далі – ПКУ) за бажанням зареєстрований платник єдиного податку може безоплатно отримати витяг з Реєстру платників єдиного податку.

Для цього необхідно подати до контролюючого органу за місцем реєстрації запит про отримання витягу з Реєстру платників єдиного податку. Запит подається у довільній формі, бо поки що його форма не затверджена жодним нормативно-правовим документом.

 Так, згідно п. 299.7 ПКУ до Реєстру платників єдиного податку вносяться такі відомості про платника ЄП:

  • прізвище, ім’я, по батькові ФОП, реєстраційний номер облікової картки платника податків або серія та номер паспорта (для ФО, які через свої релігійні переконання в установленому порядку відмовилися від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків і мають відповідну відмітку у паспорті);
  • податкова адреса СГ;
  • місце провадження господарської діяльності;
  • обрані ФОП І та ІІ груп види господарської діяльності;
  • ставка ЄП та група платника податку;
  • дата (період) обрання або переходу на спрощену систему оподаткування;
  • дата реєстрації;
  • види господарської діяльності;
  • дата анулювання реєстрації.

На практиці найчастіше використовують форму запиту з проекту наказу МДЗУ «Про затвердження форми Запиту про отримання витягу з реєстру платників єдиного податку, форми Витягу з реєстру платників єдиного податку та Порядку ведення реєстру платників єдиного податку». Завантажити «Запит про отримання витягу з реєстру платників єдиного податку» можна за посиланням.

 Витяг надається не пізніше наступного робочого дня з дня надходження запиту та видається особисто заявнику (фізичній особі або уповноваженому представнику юридичної особи) або відправляється поштою ( з повідомленням про вручення) та діє до внесення змін до реєстру платників єдиного податку.
Джерело: Управління Держпраці

 <Підготовлено в рамках проекту «Різні громади – спільні рішення  для економічного зростання», фінансується Європейським Союзом  та реалізується в рамках ініціативи «Мери за економічне зростання»” Глибоцькою селищною радою спільно та Асоціацією органів місцевого самоврядування Чернівецької області «Агенція розвитку громад Буковини»>


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь