Рукшинська сільська об'єднана територіальна громада

Чернівецька область, Дністровський район

Навчальна поїздка голови Рукшинської ОТГ у Канаду

Дата: 16.07.2019 11:40
Кількість переглядів: 360

Навчальна поїздка на Конференцію з питань 
реформ в Україні та з питань децентралізації.
Торонто, 30 червня – 7 липня 2019 року.
Рукшинська об'єднана територіальна громада представляв голова Олег Горбатюк.
Навчальна поїздка організовувалась Федерацією канадських муніципалітетів (ФКМ) для новообраних керівників українських ОТГ та інших делегатів навколо Конференції з питань реформ в Україні у Торонто та реалізовується спільно проектами Програма DOBRE,DESPROПроект "Партнерство для розвитку міст" проміс / pleddg,ULEAD з Європою / ULEAD with Europe із фінансуванням від американського, канадського, німецького та швейцарського урядів.
Загальна інформація.
Канада прийняла третю конференцію з питань реформ в Україні, яка пройшла у Торонто з 2 по 4 липня 2019 року. Це була дискусія за участі міністрів закордонних справ на підтримку реалізації Плану дій України на 2017-2020 роки – амбітної середньострокової дорожньої карти реформ у контексті євроатлантичного бачення України. Ця конференція була нагодою обговорити результати, наступні етапи реформ і посилити діалог та партнерство між урядами, міжнародними партнерами та приватним сектором. Тим самим конференція стала важливою віхою в поточному процесі реформування в Україні. Сподіваємося , що вона дасть поштовх до розвитку стійкої, суверенної, процвітаючої та безпечної України.
У рамках цієї навчальної поїздки керівники ОТГ взяли участь у програмі конференції – 2 липня, заходах «Українського дому» - 3 липня, а також відвідали міста провінції Онтаріо – 4 та 5 липня. Під час навчальної поїздки учасники поділились своїм досвідом, а також ознайомились з передовою канадської практики у сфері врядування та управління ОТГ. У широкому сенсі, навчальну поїздку зосередили на питаннях децентралізації.
Мета поїздки – це демонстрація того, як канадські муніципалітети організовують місцеве самоврядування та надання послуг задля кращого задоволення потреб громадян. Відвідання об’єднаних канадських муніципалітетів – муніципалітету Четем-Кента й округу Принс-Едвард – дозволило головам ОТГ на власні очі ознайомитись з процесом об’єднання громад у Канаді, ефективним врядуванням, залученням громадян до участі в організації роботи органів місцевого самоврядування.
Під час навчальної поїздки учасники набули знання/компетенції у таких сферах:
- Підтримка/сприяння об’єднанню з різним ступенем складності: політичне лідерство, розробка та реалізація стратегічних планів міст у межах ОТГ, людський капітал, фінансові ресурси та підзвітність, інфраструктурні проекти;
- Умови для успішного формування екосистеми, сприятливої для місцевого економічного розвитку (МЕР);
- Знайомство з розробкою програм на основі залучення громадян та партисипативного врядування задля більшої інклюзивності та прозорості;
- Моделі забезпечення сталості суспільних програм та послуг на підтримку належного врядування та МЕР;
- Сприяння налагодженню співпраці між організаціями місцевого, регіонального та провінційного рівна задля підтримки регіонального врядування та МЕР у ОТГ.
Також обговорили особливості роботи органів місцевого самоврядування у Канаді.
Огляд програми навчальної поїздки додається нижче (фото).



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь