Рукшинська сільська об'єднана територіальна громада

Чернівецька область, Дністровський район

Головне управління ДПС у Чернівецькій області інформує.

Дата: 22.04.2020 12:30
Кількість переглядів: 1458

На виконання  «короновірусного» Закону оновлено довідники пільг

Головне управління ДПС у Чернівецькій області, повідомляє, що 2 квітня 2020 року набрав чинності Закон від 30.03.2020 р. №540-IX «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв'язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)».

Зокрема, Закон скасовує ПДВ для ввезення медичних товарів і звільняє бізнес від сплати земельного податку та податку на майно, орендної плати за земельні ділянки, що перебувають у державній та комунальній власності. Крім того, передбачено ряд преференцій і для юридичних осіб – платників податку на прибуток підприємств. Так, по ПДВ та по податку на прибуток введені окремі коди пільг.

З огляду на це, 8 квітня ДПСУ знову оновила довідники пільг (станом 02.04.2020 р.) - №98/1 та №98/2. 

У довідниках надано перелік пільг із податку на прибуток, плати за землю, ПДВ, акцизного податку, податку на нерухоме майно, місцевих податків та зборів, державного мита, а також початок та кінець дії пільг.

У відомстві нагадують, що до 10 лютого включно потрібно було востаннє подати Звіт про податкові пільги за 2019 рік. Тепер облік сум податкових пільг, отриманих суб’єктами господарювання, здійснюватиметься контролюючими органами на підставі інформації, наявної в поданих такими суб’єктами господарювання податкових деклараціях. 

Довідники пільг розміщено за посиланням: https://tax.gov.ua/dovidniki--reestri--perelik/dovidniki-/54005.html

 

На Буковині несумлінних підприємців за продаж тютюну та алкоголю неповнолітнім, позбавили ліцензій

За інформацією підрозділу контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів  Головного управління ДПС у Чернівецькій області, впродовж січня – березня 2020 року, надходження до місцевих бюджетів плати за ліцензії на роздрібну торгівлю підакцизними товарами склали понад 3 мільйони.

У податковому відомстві Чернівецької області нагадують, що роздрібна торгівля, зокрема, алкогольними напоями (тютюновими виробами) може здійснюватися суб’єктами господарювання всіх форм власності, у тому числі їх виробниками, за наявності у них ліцензій на роздрібну торгівлю - Закон України від 19.12.1995 №481/95-ВР «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів та пального» зі змінами та доповненнями (далі – Закон № 481).

Загалом на даний час на Буковині діють 2081 суб’єкт господарювання, переважно фізичних осіб-підприємців, які є власниками 4564 ліцензій на реалізацію алкогольних напоїв та тютюнових виробів.   За несвоєчасну сплату чергового платежу з початку року призупинено дію 59 ліцензій. Крім того, у зв’язку із встановленням факту продажу алкогольних напоїв та тютюнових виробів особам, які не досягли 18-річного віку згідно статті 15 Закону № 481 анульовано 5 ліцензій. Також згідно статті 17 цього Закону, були застосовані штрафні санкції у розмірі 6800 гривень за кожен випадок.

Нагадаємо, що згідно з Податковим кодексом України суб’єкти підприємницької діяльності, незалежно від форми власності, можуть провадити роздрібну торгівлю алкогольними напоями та тютюновими виробами у разі наявності відповідної ліцензії. Ліцензія на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями видається терміном на один рік та є документом, що надає право провадити діяльність з реалізації алкогольних напоїв (тютюнових виробів) за чітко визначеним місцем торгівлі. Суб’єкт господарювання має право здійснювати торгівлю алкогольними напоями (тютюнових виробів) до дати зазначеної в ліцензії на право здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями(тютюновими виробами), при цьому останнім днем торгівлі буде дата, що передує даті, зазначеній в такій ліцензії.

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь