Рукшинська сільська об'єднана територіальна громада

Чернівецька область, Дністровський район

З 1 ГРУДНЯ РОЗМІР МІНІМАЛЬНОЇ ПЕНСІЙНОЇ ВИПЛАТИ ЗРІС ДО 2500 ГРН

Дата: 29.11.2022 10:44
Кількість переглядів: 103

Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів №963 від 15.09.2021“Про додатковий соціальний захист окремих категорій осіб у 2022 році та в подальшому”, з 01.12.2022 збільшено мінімальну пенсійну виплату для осіб, які не працюють та не досягли 70-річного віку.

 

За наявності у таких громадян страхового стажу не менше 30 років у жінок та 35 років у чоловіків гарантований розмір пенсійної виплати становить 2500 грн. За меншої тривалості стажу розмір мінімальної пенсійної виплати обчислюється пропорційно до наявного стажу, виходячи з розміру 2500 грн.

 

В Чернівецькій області з 1 грудня перераховано пенсії 36 тисячам пенсіонерів, середній розмір підвищення склав 62,37 грн.

 

Для осіб, які на цей час значаться працюючими, зазначений мінімальний розмір пенсійної виплати встановлюватиметься з дати звільнення з роботи/припинення діяльності, пов’язаної з отриманням доходу.

 

Нагадуємо, що про факти працевлаштування, звільнення з роботи, початку чи припинення діяльності, пов'язаної з отриманням доходу, необхідно своєчасно повідомляти органи Пенсійного фонду шляхом подання відповідної заяви.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь