Рукшинська сільська об'єднана територіальна громада

Чернівецька область, Дністровський район

НОВИНИ

Дата: від до Скинути
06 Грудня, 2018 р., 09:55
З Днем Збройних Сил України! Сьогодні вітаємо всіх військовослужбовців, ветеранів, волонтерів України. Ви наші захисники, опора держави. Спокій наших домівок, спокій близьких — у ваших надійних, сильних руках. Нехай поруч з вами завжди будуть надійні друзі та побратими.
04 Грудня, 2018 р., 16:22
Днями розпочато довгоочікувану масштабну реконструкцію Рукшинського будинку культури. Проект розрахований на 3 роки. Його загальна вартість складає 17 424,9 тис.грн. Фінансування даного проекту здійснюватиметься за кошти Державного фонду регіонального розвитку та кошти сільського бюджету Рукшинської ОТГ у процентному співвідношенні 90/10. Замовником робіт виступає управління капітального будівництва Чернівецької ОДА. Реконструкція будинку культури передбачає проведення наступних заходів:
29 Листопада, 2018 р., 16:34
29 листопада 2018 року у Києві в НСК "Олімпійський" відбувся VII Форум організаційного розвитку громадянського суспільства України "Мрія 3.0 Спроектований вплив". 
29 Листопада, 2018 р., 14:38
Ремонт вулиці Головної у селі Рукшин триває. На даному етапі робиться водовідведення, працівники прокладають труби та роблять містки на вулицях , які сполучаються із вулицею Головною.
24 Листопада, 2018 р., 09:46
ГОЛОДОМОР 1932-33 РОКІВ - НАЙБІЛЬША ІСТОРИЧНА КАТАСТРОФА УКРАЇНИ ХХ СТ. Він був не випадковим явищем природного чи соціального походження, а наслідком цілеспрямовано застосованого більшовицькою владою терору голодом, тобто геноцидом. В історії бурхливого XX ст. голодомор 1932-33 років в Україні посідає особливе місце. Перший масовий голод, що розпочався відразу ж після закінчення громадянської війни та придушення української революції, охопив значну частину України: Запорізьку, Донецьку, Катеринославську, Миколаївську, Одеську губернії. Причини його лише частково мали об'єктивний характер – посуха 1931 р., економічні наслідки першої світової та громадянської воєн. Найголовнішими чинниками стали: крах сільськогосподарської практики тодішнього режиму, скорочення посівних площ у колишніх хлібородних районах внаслідок політики воєнного комунізму, директивні методи компартійного керівництва, яке розподіляло наявні продресурси на користь промислових центрів, передусім тих, що знаходилися поза межами України. Голод 1932-33 років охопив ті ж регіони України, але цього разу його спричинили, насамперед, політичні чинники. Голодомор був не випадковим явищем природного чи соціального походження, а наслідком цілеспрямовано застосованого більшовицькою владою терору голодом, тобто геноцидом. Масове фізичне винищення українських хліборобів штучним голодом було свідомим терористичним актом тоталітарної системи проти мирних людей, внаслідок чого зник не тільки численний прошарок заможних і незалежних від держави селян-підприємців, але й цілі покоління землеробського населення. Було підірвано соціальні основи нації, її традиції, духовну культуру та самобутність. Як писав відомий американський дослідник Голодомору Джеймс Мейс: "Примусова колективізація була трагедією для всього радянського селянства, та для українців то була особлива трагедія. Зважаючи на фактичне знищення міських еліт, вона означала ліквідацію їх як соціального організму й політичного фактору, приречена на становище, яке німці зазвичай називали naturvolk ("первісний народ")".
23 Листопада, 2018 р., 12:55
22 листопада відбулося відкрите засідання виконавчого комітету з метою громадського обговорення проекту сільського бюджету Рукшинської ОТГ на 2019 рік. Були присутні депутати сільської ради, керівники комунальних установ та організацій, члени виконавчого комітету, активісти громади.  Після активного обговорення було ухвалено рішення про затвердження проекту сільського бюджету. З текстом документу та пояснювальною запискою до нього можна ознайомитись на нашому сайті у розділі "Архів документів".
21 Листопада, 2018 р., 09:07
21 листопада, в Україні відзначають День Гідності і Свободи - свято на честь початку цього дня двох революцій: Помаранчевої революції (2004 року) та РЕВОЛЮЦІЇ ГІДНОСТІ (2013 року). Рівно п'ять років тому у Києві з мирним протестом українські студенти вийшли на майдан Незалежності щоб відстояти свою позицію, права та свободи. Згодом були жорстоко побиті та розігнані беркутівцями, що і стало приводом для подальших масових акцій протесту та початку РЕВОЛЮЦІЇ ГІДНОСТІ. У Києві о 10:00 сьогодні розпочнеться поминальний молебень і покладання квітів на алеї Героїв Небесної Сотні.
16 Листопада, 2018 р., 14:09
ДФС у Чернівецькій області повідомляє, що  ще з 8 травня 2017 року всі продавці технічно складних побутових товарів, які підлягають гарантійному ремонту, зобов’язані застосовувати РРО при продажу. При цьому не має  значення ні обрана система оподаткування, ні обсяг доходу за календарний рік. Тобто, платники єдиного податку, незалежно від групи, у т.ч. і ті, що здійснюють торгівлю на ринках, мають застосовувати реєстратори розрахункових операцій за умови, якщо реалізують технічно складні побутові товари, що підлягають гарантійному ремонту.
15 Листопада, 2018 р., 20:26
Рукшинська ОТГ висловлює подяку садоводам, жителям громади у зборі та відправці яблук бійцям на схід. 14 листопада 2018 року було відправлено загальним тоннажем 20 тон вантажний автомобіль з с.Недобоївці на передову в зону ООС. Допомогу бійцям надали такі садоводи: 1. Дудка Ігор Васильович; 2. Філіпчук Олексій Олександрович; 3. Гикавий Віктор Степанович; 4. Фурлет Олексій Анатолйович; 5. Фурлет Василь Михайлович; 6. Гикавий Анатолій Степанович; 7. Васильков Юрій Олексійович; 8. Ступак Анатолій Васильович; 9. Погорений Олександр Петрович; 10. Максимчук Тарас Анатолійович; 11. Осипчук Тарас Петрович; 12. Молдован Віталій Іванович; 13. Погорений Олександр Анатолійович; 14. Білівський Руслан Анатолійович. Організацією та підвозом яблук до с. Недобоївці займався Окіпняк Вадим Михайлович. Транспортування яблук в зону ООС здійснювалось за допомогою народного депутата Максима Юрійовича Бурбака.
15 Листопада, 2018 р., 16:13
29 листопада 2018 року в Києві відбудеться 7 Форум організаційного розвитку громадянського суспільства

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь