Рукшинська сільська об'єднана територіальна громада

Чернівецька область, Дністровський район

НОВИНИ

Дата: від до Скинути
13 Листопада, 2018 р., 09:16
Вчора у Міжнародному виставковому центрі відбулось сьоме засідання регіонального розвитку України під головуванням президента України П.О.Порошенка. Питання: 1) "Консолідація заради розвитку", зокрема питання нової політики розвитку, правової держави, верховенства права, української армії, української ідентичності. 2) "Регіональний простір: новий вимір", у тому числі історії успіху в регіонах, плану дій на майбутнє, нової якості управління та відповідальності регіональної влади, внутрішньорегіональної кооперації, масштабних інфраструктурних проектів.  Від Рукшинської ОТГ участь бере голова - Олег Васильович Горбатюк.
12 Листопада, 2018 р., 15:01
Ремонт вулиці Головної у селі Рукшин триває. На даному етапі йде облаштування узбіччя.
07 Листопада, 2018 р., 11:43
ДОРОГІ РУКШИНЦІ, прийміть найщиріші вітання з нагоди святкування храмового свята!!!  Наше село споконвіку славилося неповторною культурною спадщиною та славетною історією, своїми працьовитими людьми. Наше храмове свято відзначається 8 листопада, в день святого Великомученика Димитрія, або в народі "святого Дмитра"чи просто "Дмитра". Свято встановлено на честь Дмитра Солунського, який за християнську віру 8 листопада 306 року був пронизаний списами римських воїнів. Димитрій одержав християнське виховання. Повнолітнім його призначають на місце батька проконсулом Фессалонікійської області. Та замість того, щоб переслідувати християн, він став відкрито навчати мешканців міста християнській вірі та викорінювати поганські звичаї. Геройську віру св. Димитрія прославив Господь різними чудами після його смерті та нетлінністю тіла і мироточивістю, яка зціляла недужих. Вшанування великомученика в Україні почалось відразу після прийняття хрещення Київської Русі.
02 Листопада, 2018 р., 19:33
Як відомо, восени 1918 р. внаслідок воєнних поразок у війні з країнами Антанти Австро-Угорщина, до складу якої входила Буковина, наближалася до свого розпаду й утворення на її території окремих національних держав. Натхненні прикладом Східної України, що проголосили у листопаді 1917 р. Українську Народну Республіку, включилися у боротьбу за свою державність і українці західноукраїнських земель. На Українській Конституанті (Установчих зборах) 18-19 жовтня 1918 р. у Львові, у якій взяли участь 22 повноважні представники від Буковини, було створено Західноукраїнську державу у складі українських територій Східної Галичини, Північної Буковини і північно-східної частини Закарпаття (спочатку як автономної, а з 1 листопада 1918 р. після взяття влади українцями у Львові – як самостійної). Там було створено Українську Національну Раду (У.Н.Р.) як вищий орган влади для всіх західноукраїнських земель, у т.ч. для Буковини.
02 Листопада, 2018 р., 19:32
НІКОЛИ НЕ ЗАБУДЕМО!!! Сьогодні виповнюється 310 років з часу Батуринської трагедії. Восени 1708 року московські війська під командуванням Олександра Меншикова захопили гетьманську столицю Батурин і вщент її зруйнували. У п’ятницю, 2 листопада українці вшановують жертв російської різанини в Батурині. Трагічні події відбулися 310 років тому у тогочасній гетьманській столиці. У цей день 1708 року московські війська, якими керував Олександр Меншиков, влаштували каральну операцію: вони захопили місто і з великою жорстокістю стратили усіх його захисників і жителів – не тільки чоловіків, а й жінок та дітей. Усі будівлі і навіть храми були знищені.
30 Жовтня, 2018 р., 10:48
Делегація Рукшинської ОТГ взяла участь у конференції «SMART- спеціалізація територій як інструмент сприяння якісному економічному зростанню».  Мета: формування регіональної платформи для професійних дискусій між органами місцевого самоврядування, регіональної виконавчої влади, бізнес середовища щодо SMART-спеціалізації територій задля обміну досвідом та вироблення подальшого плану дій.
29 Жовтня, 2018 р., 10:42
Між Рукшинською сільською радою та гміною Корчина (Польща) підписано угоду про побратимство та співпрацю. Співдружність передбачає обмін досвідом у таких сферах: місцеве самоврядування, освіта, культура, медицина, сільське господарство, торгівля тощо.  Це наш перший договір про міжнародну співпрацю.
28 Жовтня, 2018 р., 10:40
28 ЖОВТНЯ - ДЕНЬ ВИЗВОЛЕННЯ УКРАЇНИ ВІД ФАШИСТСЬКИХ ЗАГАРБНИКІВ. Свято, яке відзначається в Україні щорічно 28 жовтня, в день остаточного вигнання військ нацистської Німеччини та її союзників під час Другої світової війни за межі сучасної території України - це 1944 рік. Людські і матеріальні втрати України Людські втрати України у війні склали понад 10 млн. військових і цивільних осіб. Матеріальні втрати України досягли 1,5 трильйонів крб. Було зруйновано: 714 міст і містечок, 28 тис. сіл, 16 150 промислових підприємств, 18 тис, медичних закладів, 33 тис. закладів освіти... Зазнавши в роки Другої світової війни величезних людських і матеріальних втрат, Україна зробила неоціненний внесок у перемогу над фашистською Німеччиною і її союзниками. Висновки:  - У Другій світовій війні Німеччина і її союзники прагнули розчленувати Україну та колонізувати її. - 3 червня 1941 р. по жовтень 1944 р. Україна була ареною збройної боротьби проти окупантів. Героїчна боротьба розгорнулася в тилу німецьких армій. - Частина українців, очолювана ОУН-УПА. прагнула скористатися війною для відродження незалежної української держави. - Ворогами самостійної України були не лише нацисти, а й сталінський тоталітарний режим, що стало причиною непримиренної боротьби між радянським і оунівським рухом Опору. - Український народ зробив величезний внесок у перемогу над Німеччиною і її союзниками.
26 Жовтня, 2018 р., 10:24
Завершується перше коло Чернівецької обласної дитячо-юнацької футбольної ліги серед юнаків 2006 року народження. У цьому розіграші змагаються дев’ять збірних з усієї області, серед яких і команда з Хотинського району – ФК Рукшин.
24 Жовтня, 2018 р., 12:49
Хотинський районний інфекціоніст, заступник головного лікаря з дитинства і пологової допомоги райлікарні Алла Яковенко повідомила, що найбільше випадків хвороби у  Рукшині, де діагноз «кір» підтверджено у 37 школярів. Десятеро з них на стаціонарному лікуванні, у чотирьох недуга ускладнена пневмонією». Поодинокі випадки зафіксовані також у Хотині, Орестівці, Чепоносах, Гордівцях, Поляні, Шилівцях. Про це повідомляють "Хотинські вісті". 

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь