Рукшинська сільська об'єднана територіальна громада

Чернівецька область, Дністровський район

НОВИНИ

Дата: від до Скинути
15 Грудня, 2018 р., 16:37
В Україні створена Єдина помісна православна автокефальна церква!  15 грудня 2018 року увійде в історію України як день створення Єдиної православної церкви. Об’єднавчий собор обрав главу нової єдиної Православної церкви в Україні. Ним став митрополит Переяславський та Білоцерківський Епіфаній, представник УПЦ Київського патріархату. 6 січня 2019-го очільник нової об’єднаної церкви разом із президентом полетить до Стамбула, де Варфоломій вручить томос про автокефалію — процедуру отримання церковної незалежності буде завершено. «Ми змогли об'єднати три гілки українського православ'я в єдину помісну православну церкву. Двері нашої церкви відкриті для всіх», — заявив Епіфаній за підсумками Собору зі сцени на Софійській площі в Києві увечері 15 грудня.
14 Грудня, 2018 р., 12:21
14 грудня – День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. У цей день ми вклоняємося перед мужністю, самовідданістю та високим професіоналізмом ліквідаторів. Не дивлячись на відсутність обладнання, інструкцій та досвіду вони робили все, що від них залежало і віддали своє здоров’я та життя заради життів мільйонів інших людей.
13 Грудня, 2018 р., 11:18
13 грудня відзначається День святого Андрія Первозванного. Свято Андрія Первозванного – це не тільки релігійне свято, але й народне. Люди вважають, що ніч з 12 на 13 грудня наповнена чарами. Це свято з'явилося дуже давно, багато традицій Дня Андрія Первозванного вже забуті, але деякі все ще актуальні. Стародавня християнська легенда каже, що апостол Андрій Первозванний проповідував християнство в самому Царгороді, на побережжях Чорного моря та в околицях Києва. Хоч Андрій Первозванний – християнський святий, але в народні традиції, звичаї і обряди в цей день мають дохристиянський характер: гадання на майбутню долю, заклинання та ворожіння. В народі ще це свято називають Калита. Воно вважається парубочим святом, оскільки у Андріївську ніч парубкам дозволено бешкетувати і робити різні збитки, а дівчата цієї ночі можуть дізнатись свою долю. Свято Андрія є святом молодіжних гулянь, де юнаки і дівчата шукають собі пару для майбутнього подружнього життя.
12 Грудня, 2018 р., 08:57
Україна в середу, 12 грудня, відзначає національне професійне свято всіх службовців Сухопутних військ України.
11 Грудня, 2018 р., 11:27
З підвищенням тарифів на газ та електрику в багатьох з нас виникло питання «Як зберегти тепло в будинку?» В даній статті будуть зазначені правила по енергозбереженню будинку. Як зберегти енергію! 1. Використовуй енергозберігаючі лампи освітлення. Це економить до 90% електроенергії. Крім того служать такі лампи до 50 разів довше звичайних ламп розжарювання. 2.Завантажуй пральну машину повністю. Не повністю завантажена пральна машина - це перевитрата електроенергії на 10-15%. Якщо вибрана не правильна програма прання, - це перевитрата електричної енергії до 30%. 3. Не став плиту поруч з холодильником. При сусідстві холодильника і плити споживання електроенергії холодильником подвоюється. 4. Чисти чайник від накипу. Накип, який утворюється в чайнику, знижує теплопровідність і збільшує втрати електроенергії на нагрів води на 30% 5.Вимикай за собою світло. При розумній економії можна зберегти 20-25% електроенергії.  6.Не забувай розморожувати холодильник. Чим товший на продуктах шар льоду, тим більше споживання енергії. Можна заощадити 50% електроенергії з моделлю з функцією саморозморожування.
11 Грудня, 2018 р., 10:57
Більшість роботодавців в переддень новорічних свят для дітей  своїх працівників закупляють новорічні  подарунки.
11 Грудня, 2018 р., 09:48
(Підприємницька правова абетка) 
10 Грудня, 2018 р., 13:43
Для вас – в межах реалізації проекту за підтримки Європейського Союзу «Різні громади – спільні рішення для економічного зростання» 14-15 грудня поточного року організовується навчальний тренінг «Безкоштовні IT рішення від компанії Google для просування і оптимізації власного бізнесу».
07 Грудня, 2018 р., 09:06
Самоврядування, депутати рад, члени виконкому, активісти самоврядних органів! Щиро вітаю Вас з професійним святом — Днем місцевого самоврядування в Україні! Бажаю від щирого серця — усім, хто працює на благо територіальних громад, відстоює їхні запити та інтереси, міцного здоров’я, великого щастя, нових здобутків у роботі, родинного затишку та здійснення всіх Ваших життєвих мрій і сподівань. Голова Рукшинської ОТГ  Олег Горбатюк
06 Грудня, 2018 р., 09:55
З Днем Збройних Сил України! Сьогодні вітаємо всіх військовослужбовців, ветеранів, волонтерів України. Ви наші захисники, опора держави. Спокій наших домівок, спокій близьких — у ваших надійних, сильних руках. Нехай поруч з вами завжди будуть надійні друзі та побратими.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь