Рукшинська сільська об'єднана територіальна громада

Чернівецька область, Дністровський район

НОВИНИ

Дата: від до Скинути
10 Травня, 2017 р., 17:22
Рукшин U-14 переможець "Шкіряного м'яча". 6 травня в Чернівцях відбулись обласні фінальні змагання на призи клубу "Шкіряний м'яч" у віковій групі U-14. Наші юнаки здобули три звитяги, над Сторожинцем 3-0, Заставною 6-1 та Романківцями (Сокирянський р-н) 2-0. Завдяки цим перемогам рукшинці посіли перше місце. Вже найближчим часом наша команда представлятиме Чернівецьку область на зональних всеукраїнських змаганнях на призи клубу "Шкіряний м'яч".
06 Травня, 2017 р., 03:19
Сьогодні стали відомі результати проекту «Клич друзів – граймо разом! – 2017» від "Фонду Кличко", в рамках якого 10 шкіл України отримають спортивний майданчик, за результатами якого Рукшинська ЗОШ посіла четверте місце. Ідею подання анкети на тендер запропонував голова Рукшинської ОТГ Олег Горбатюк. Участь у конкурсі прийняло 7393 навчальних заклади з усієї України. Заявку на даний проект подав Олександр Гайсенюк, тренер юнаків ФК Рукшин, який безпосередньо займався даним тендером. Тож вже незабаром біля Рукшинської ЗОШ буде сконструйований спортивний майданчик. Великих зусиль для перемоги доклав директор Рукшинської ЗОШ Шишковський Сергій Іванович, завуч Попик Сніжана Василівна та окремо виділені учні нашої школи, які ще будуть відзначені. Також хочеться подякувати всім активістам які виявили бажання та підтримали саме нашу заявку. Чекаємо на урочисте відкриття спортивного майданчика!!!
03 Травня, 2017 р., 16:54
У складі делегації були присутні голови районних адміністрацій, голови сільських рад, директори шкіл та інші посадові особи.  Метою приїзду було перейняття досвіду по створенню об'єднаних громад.  У ході зустрічі було продемонстровано результати проробленої роботи за рік існування Рукшинської ОТГ.
01 Травня, 2017 р., 17:23
29 квітня в Новоселиці відбулись обласні зональні змагання на призи клубу "Шкіряний м'яч". Рукшин потрапив до групи з Гімназією №7 м.Чернівці та Черленою, Новоселицький району. Так як чернівецька команда на змагання не з'явилась то путівка фіналіста визначилась у очній зустрічі: Черлена - Рукшин. Наші юнаки здобули перемогу 3-1, а з нею і путівку до фіналу турніру, який відбудеться 6 травня у Чернівцях.
01 Травня, 2017 р., 17:22
У суботу 29 квітня в Пригородоцькому будинку культури відбувся концерт з нагоди Виступали діти з 2-го по 8-й клас, працівники школи, педагогічний колектив. Також виступили колишні учениці, нині студентки 2-х престижних українських вузів - Рибак Ріта Богданівна (Київський інститут музики ім. Р. М. Глієра ) та Ганчук Яна Олександрівна (Педагогічний коледж Чернівецького національного університету ім. Ю. Федьковича). Слово для привітання надавалося : голові Рукшинської ОТГ - Горбатюку Олегу Васильовичу; директору НВК - Пержун Ірині Василівні; ветерану колишньому педагогу школи -Боднарюку Миколі Макаровичу та голові батьківського комітету - Мельничуку Руслану.
24 Квітня, 2017 р., 13:53
Харків’яни зізнаються, процес децентралізації у них проходить повільніше, ніж на Буковині. Поки об’єднали лише 5 громад. - Є відповідні причини. І близькість до кордону з Росією, і зона АТО. У нас сьогодні 5 об’єднаних громад і декілька в активній фазі об’єднання перебувають, - зазначила Діана Баринова, директорка Харківського відокремленого підрозділу Центру розвитку місцевого самоврядування. Віднедавна в Україні стартувала міжрегіональна ініціатива "Маршрут дружби Схід - Захід". Тепер представники громад із кардинально протилежних регіонів країни мають можливість переймати досвід один одного. Тих, хто ще вагається, чи не хоче об’єднуватися, привезли до Чернівецької області. Аби показати, що вони втратили за час роздумів та сумнівів. - Ми сьогодні будемо показувати 2 громади - Глибоцьку і Волоківську. Саме з точки зору не тільки реалізації проектів, які надає держава (фінансову підтримку, державну інфраструктурну субвенцію, кошти міжнародної технічної допомоги), а вже буде цікаво подивитися досвід місцевого розвитку за підтримки бізнесу, - пояснила Тетяна Татарчук, директорка Чернівецького відокремленого підрозділу Центру розвитку місцевого самоврядування. Тетяна Татарчук каже, на шляху об’єднання не потрібно вигадувати велосипед. Варто лише переймати досвід і ухвалювати оптимальні для своєї громади рішення. - Кожна з цих громад є по-своєму унікальною, кожна має свою родзинку, кожна зараз працює над промоцією, над популяризацією себе як території з такою доброю самоідентифікацією, - підкреслила Тетяна Татарчук, директорка Чернівецького відокремленого підрозділу Центру розвитку місцевого самоврядування. Організатори сподіваються, що на прикладі вже об’єднаних громад ті, хто ще вагаються, пришвидшать процеси децентралізації. - На першій зустрічі нашій я бачу, як усі наші записують якісь ідеї, якісь підходи. Я вже бачу користь, не зважаючи на те, що ми тільки годину перебуваємо у Чернівцях, - зауважила Діана Баринова, директорка Харківського відокремленого підрозділу Центру розвитку місцевого самоврядування. Такі обміни досвідом уже дали свої результати та поштовх для харків’ян, каже Діана Баринова. - Ми в минулому місяці були у сусідній Хмельницькій області. І коли повернулися мої голови на Харківщину, перше, що вони сказали: "Ми втратили рік часу", - розповіла Діана Баринова, директорка Харківського відокремленого підрозділу Центру розвитку місцевого самоврядування. Тож тепер активно надолужують втрачене і вірять, що скоро і самі зможуть поділитися вдалим досвідом. 
24 Квітня, 2017 р., 09:54
20 квітня у приміщенні ЧНУ імені Ю.Федьковича Асоціація міст України за підтримки USAID в рамках Проекту" Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні" (ПУЛЬС), спільно з ЧНУ імені Ю.Федьковича провели Взяли участь: - Мельничук Степан Васильович - ректор ЧНУ імені Ю.Федьковича; - Том Вайт - директор офісу демократії та врядування USAID; - Рачкевич Віктор Володимирович - спеціаліст з управління проектами муніципального розвитку USAID; - Мягкоход Володимир Михайлович - директор центрального офісу впровадження децентралізаційної реформи Асоціації міст України; - Чепель Ольга Дмитрівна - консультант з правових питань Чернівецького РВ АМУ; - голови ОТГ; - студенти ЧНУ імені Ю.Федьковича; - інші запрошені; Обговорювалось питання "кадрового голоду" об'єднаних громад, співпраця між вищими навчальними закладами та ОТГ. Відбулась цікава дискусія між студентами випускниками та головами або представниками ОТГ (зокрема студенти цікавились вакантними посадами, які є у ОТГ на даний момент і будуть у майбутньому).
22 Квітня, 2017 р., 23:47
20 квітня у Чернівецькому регіональному відділенні Асоціації міст України відбувся практикум із застосування законодавства на тему: «Практичні аспекти реалізації законодавства у сфері управління земельними ресурсами». Захід проведено в рамках Проекту «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні (ПУЛЬС), який реалізує Асоціація міст України за підтримки USAID.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь