Рукшинська сільська об'єднана територіальна громада

Чернівецька область, Дністровський район

НОВИНИ

Дата: від до Скинути
18 Вересня, 2019 р., 16:12
"Сто шедеврів живопису" навчальна і розвивальна гра для дітей та дорослих. Ви познайомитись з чудовими і безцінними шидеврами світового мистецтва, такими як "МОНА ЛІЗА" Леонардо да Вінчі, "ЗАПОРОЖЦІ ПИШУТЬ ЛИСТА ТУРЕЦЬКОМУ СУЛТАНУ" Ілля Рєпін, "КАТЕРИНА" Тарас Шевченко та багато інших. Чекаємо всіх бажаючих! 
18 Вересня, 2019 р., 16:05
Інформаційно-просвітницька гра ЛІЗА ТА ЇЇ ДРУЗІ ПОДОРОЖУЮТЬ СВІТОМ тепер доступна для користування в Центрі економічного зростання. Це унікальна гра, яку ви незнайдете на полиці в жодному магазині. Гра допоможе виробити навички які потрібні для подорожей, навчить працювати в команді та розвине лідерські навички кожного гравця. Гра доступна для всіх бажаючих! З понеділка по п'ятницю з 9:00 по 18:00 ви маєте змогу здійснити з своїми друзями, рідними та колегами міні подорож! Чекаэмо всіх! Адреса: с. Рукшин вул. Головна,61 приміщення Центру економічно зростання #РізніГромадиСпільніРішення #Ліза_та_її_друзі #Рукшинська_ОТГ
13 Вересня, 2019 р., 10:11
Вчора, відбувся навчальний візит представників місцевого самоврядування прифронтових громад Луганської та Донецької областей до Рукшинської об'єднаної територіальної громади, за підтримки проекту ПРООН в Чернівецькій області.
29 Серпня, 2019 р., 10:22
Сьогодні в Україні вперше офіційно відзначатимуть День пам’яті загиблих захисників. Як відомо, 29 серпня 2014 року розпочався вихід українських військових з оточення під Іловайськом на Донбасі. Регулярні частини збройних сил Росії, що вторглися до України, обстріляли коридор, яким, за домовленістю, мали виходити українські бійці. За офіційними даними, тоді загинули 366 українських військових і правоохоронців, 429 були поранені, 128 потрапили в полон, 158 вважаються зниклими безвісти.
29 Серпня, 2019 р., 10:05
Горіховий, або Хлібний Спас відзначають 29 серпня. У цей день прийнято святити горіхи і хліб і робити заготівки на зиму. Це фінальне свято з низки літніх Спасів, які присвячені вшануванню Бога, збору врожаю, заготівель на зиму і вдячності природи за дари. Горіховий Спас: історія 29 серпня православні християни відзначають перенесення з Едеси до Константинополя Нерукотворного образу Ісуса Христа. За переказами, Ісус Христос вмився водою, а обличчя витер лляним полотном, на якому закарбувався його лик — нерукотворний образ Спасителя. За допомогою цього полотна від смертельної хвороби вилікувався правитель Едесси Авгарю. До кінця літа дозрівають лісові та грецькі горіхи. Їх збирали і святили в церкві, після чого частину вживали в їжу, а іншу частину запасали на зиму. Ще одна назва — Хлібний Спас — день отримав на честь закінчення жнив, початку посіву та випікання першого хліба із зерна нового врожаю. Горіховий Спас: традиції 29 серпня предки випікали хліб, збирали зрілі горіхи і продавали на ярмарках лляні полотна. Відзначали Горіховий Спас без розмаху, на відміну від Яблучного і Медового. У цей день люди намагалися зробити частину заготівок на зиму. На Горіховий Спас з полів прибирали жито і пшеницю. А господині ткали полотна, щоб забезпечити свої сім'ї одягом. В обідній час святили хліб, пироги і горіхи. Ввечері було прийнято сідати за стіл. Подавати прийнято було настоянку на основі волоських горіхів, а також хліб і пироги. Закінчували день миттям в лазні. Горіховий Спас: прикмети Якщо в цей день пройде дощ з грозою — осінь буде теплою. Якщо багато горіхів в цьому році, буде багато хліба в майбутньому. Якщо журавель відлетить до третього Спаса, то на Покров буде морозно. З Горіховим Спасом!
28 Серпня, 2019 р., 13:27
На численні прохання 12 вересня 2019 р. о 10:00 год. в приміщенні Центру економічного зростання Рукшинської ОТГ відбудеться семінар "БУХГАЛТЕРСЬКА АБЕТКА ВІД ФАХІВЦІВ" з досвідченим фахівцем аудиторської компанії "Центр професійного аудиту" (досвід компанії більше 10-ти років). 
28 Серпня, 2019 р., 13:09
Свято Успіння Пресвятої Богородиці світле і радісне для кожного християнина, адже ми святкуємо перехід Пресвятої Діви Марії із земного життя у вічне. Назва свята походить від слів «заснути» або «усипляти», що пояснює те, що Божа Матір завершила своє земне життя не так, як інші люди: Вона не відчула смертних страждань, Вона заснула, а тіло Її одразу з душею було взяте Господом до Царства Небесного.
23 Серпня, 2019 р., 10:02
День державного прапора України відзначається 23 серпня. Не зважаючи на те, що це свято почали святкувати лише з 2004 року, історія українського прапора сягає сивої давнини. Перше офіційне визнання синьо-жовтого прапора, як символу українського народу сталося 22 березня 1918 року. Саме тоді Центральна Рада ухвалила Закон, затвердивши поєднання жовтого та блакитного кольорів як стяга Української Народної Республіки. Деякі легенди розповідають, що ці жовтий та блакитний кольори з’явилися на нашому прапорі завдяки трипільцям під час великого переселення народів.
22 Серпня, 2019 р., 10:25
Вчора під егідою Асоціація міст України відбувся навчальний візит голів ОТГ Чернівецької області до Рукшинська об'єднана територіальна громада в рамках програми "Маршрути успіху" на тему: "Впровадження стратегії розвитку громади".  Відвідали адміністративне приміщення с. Рукшин, де відбулась презентація громади. Поспілкувались про проблеми переходу на прямі міжбюджетні відносини, про співпрцю влади, бізнесу та громади Рукшинської ОТГ у світлі децентралізації змін. Оглянули об'єкти комунальної інфрастуктури, Рукшинську АЗПСМ, старостинський округ у селі Рашків.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь